Astroloji, yıldız ve gezegenlerin insan üstünde ki etkilerini konu alan bir sözde bilim dalıdır. Bazılarının aksine astroloji, gelecekle ilgili bilgi edinmek için kullanılamaz, modern fal aracı değildir.

Hali hazırda var olan bazı bilgileri daha rahat keşif edip farkındalık kazanmamıza olanak tanır. 
Doğmuş olduğunuz zamana göre bir karakteristik kişiliğe yada doğum haritasına sahip olmazsınız. Zaten belirtilen özelliklere sahip olacağınız için o vakitte doğmuşsunuzdur.

Yani astrolojide geçen burçlar sadece iz'dir. Örnek olarak: .. zamanında dünyaya gelen insanlarda şu özellikler görülmüş, .. saatinde dünyaya gelen insanlarda da şu özellikler görülmüştür diyerek ortaya atılmış, tabi sadece bununla da kalmayıp gizli ilimler adı altında astroloji (yıldız name / gök ilmi) üzerinde ilerlemiş insanların farklı bilgilerle açıklamış olduğu gerçeklerden ibarettir. 

Bilinçsizce yapılan şeyler bazen ufak tefek sorunlara, bu ufak sorunlarda büyüyerek devasa problemlere yol açabiliyor. Nitekim bir hadisi şerifte; 

"Kim, Allah'ın zikrettiğinin gayrisi için yıldızlar ilminden bir bab iktibas ederse, sihirden bir şube iktisab etmiş olur. Müneccim kâhindir; Kâhin de sihirbazdır, sihirbazda kâfirdir." 
(Ravi: İbnu Abbas  Kaynak: Ebu Davud, Tıbb 22, (3905)

"Allahın zikrettiğinden başka" tabirinden kasıt, Kuran-ı Kerimde anlatıldığı gibi, yıldızların Allah'In varlığını ve birliğini gösteren bir delil olması hasebiyle gök yüzünü süsleyen birer süs, zaman belirleyici (Takvim) ve gök yüzü sakinlerinin meskenleri* şeklinde ki bilgilerdir. Bunları fal bakmak, insanların kaderine hükmeden, hareketleriyle yağmur, kar vs. yağdıran güçler olarak görüp, büyü ve falcılığa alet etmek, burçlar ve yıldız name ilmiyle ilgisini kurup, insanın kaderine hükmettiklerini düşünmek ve öyle inanmak küfür olarak nitelendirilmektedir. Çünkü insanlara ve tabiata hükmeden yegane güç ve kuvvet ancak Allahtadır.

Leave a Reply

Gönderilere Abone Ol | Yorumlara Abone Ol

- Copyright © Guena Varia - Powered by Blogger