Tanıların'da insanlar gibi istedikleri şekilde yaşam sürdükleri, bunun yanında belirli sorumluluklarıyla uğraşmalarıyla (Tabi bir zorunluluk yok, çokta tın.) birlikte diğer Tanrılarla rekabet içerisinde oldukları bir dünya. 8 Milyon Tanrı ve insanların kötü duygularından türeyen kötü ruhlar (Ayakhasi) ve Tanrıların bu ruhları yok etmek için kullandıkları İlahi Alet'leri (Ölüp'de hâla yaşamak isteyen insan ruhları.) ile birlikte eğlenceli, dramatik ve bir o kadar aksiyon dolu bir Anime.

Ana karakterimiz Yato, ve onun ilahi aleti olan Yukine ile birlikte çıktıkları amansız yolculuk pek de zevkli geçmemektedir. Zamanla oluşan aksilikler ve Yato'nun karanlık geçmişi, olayları daha zor bir hale getirmekle kalmayıp, eski günahlarını da peşinden getirmektedir. 

Esasında Yato, giriş itibariyle eşofmanlı bir serseridir. Bu yüzden tanımayanlar için pek de sevimli biri değildir. Geçmişinde ki gizemlerle birlikte daha da ilgi çekici bir hale gelen Yato, iyi ya da kötü etrafındakiler için yoğun etkiler vermeye başlar. Kesinlikle izlenmesi gereken animeler arasında.

Leave a Reply

Gönderilere Abone Ol | Yorumlara Abone Ol

- Copyright © Guena Varia - Powered by Blogger